![]() |
![]() |
![]() |
Hlavné jedlo | Autor | Date |
Halušky bryndzové | cxx net | 2022_12_19 |
Suroviny: 500 g zemiakov 4-5ks 250 g múka hladká alebo polohrubá soľ 1/2 Pl 100-200g bryndze 100-200g kyslej smotany 1 ks vajčko - nemusí byť Postup: Slaninu nakrájame a opečieme do chrumkava. Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame. Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili. Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame. |