Back Back logo
Hlavné jedloAutorDate
Halušky bryndzovécxx net2022_12_19

Suroviny:

500 g zemiakov 4-5ks
250 g múka hladká alebo polohrubá
soľ 1/2 Pl
100-200g bryndze
100-200g kyslej smotany
1 ks vajčko - nemusí byť



Postup:

Slaninu nakrájame a opečieme do chrumkava. 
Zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pridáme múku a vajíčko. Dôkladne premiešame. 
Vo väčšom hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú osolíme. Pomocou sitka a stierky na halušky do nej pretláčame pripravené cesto. Dôkladne premiešame, aby sa nezlepili.
Halušky varíme, kým vyplávajú na hladinu (približne 3 minúty). Vo väčšej miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Pridáme halušky a zľahka premiešame.