![]() |
![]() |
![]() |
Zaváranie | Autor | Date |
Zaváranie ovocia | cxx | 2022_04_17 |
Zaváranie hrozna, nektariniek, čerešní, broskýň, čučoriedok... Nálev: V 1l teplej vody rozpustíme 40dkg/ideálne 25dkg/ cukru a necháme vychladnúť - ovocie sa zaleje a zavíčkuje Zaváranie: - poháre dáme do studenej vody, voda siaha pod vičko - po prevretí 5 min odstaviť a prekryť dekou a nechať 18 hod vychladnúť. Zaváranie v teplovzdušnej rúre: - sterilizacia pohárov: - umyte poháre a víčka dáme hore dnom do teplovzdušnej rúry, asi 10 min na 100C, ak v kladáme do ešte nezohriatej rúry, tak asi 17 min. - ešte do teplých pohárov dáme ovocie, zalejeme nálevom a zavíčkujeme - na spodok hlbokého plechu dáme utierku a zalejeme teplou vodou, - poháre poukladáme na plech,tak aby sa nedotýkali. - pri telpote 150C zavárame 30 min, potom vypneme rúru a 30 min ešte necháme./ čerešne/ - pri telpote 150C zavárame 20 min, potom vypneme rúru a necháme vychladnúť./ jahody pokus/ - potom ich necháme v rúre do dalšieho dňa kým vychladnú alebo ich dáme do deky a necháme vychladnúť. |