Back Back logo
ZaváranieAutorDate
Zaváranie ovociacxx2022_04_17

Zaváranie hrozna, nektariniek, čerešní, broskýň, čučoriedok...


Nálev: V 1l teplej vody rozpustíme 40dkg/ideálne 25dkg/ cukru a necháme vychladnúť

- ovocie sa zaleje a zavíčkuje

Zaváranie: - poháre dáme do studenej vody, voda siaha pod vičko
- po prevretí 5 min odstaviť a prekryť dekou a nechať 18 hod vychladnúť.



Zaváranie v teplovzdušnej rúre:
- sterilizacia pohárov:
- umyte poháre a víčka dáme hore dnom do teplovzdušnej rúry, asi 10 min na 100C, ak v kladáme do ešte nezohriatej rúry, tak asi 17 min.

- ešte do teplých pohárov dáme ovocie, zalejeme nálevom a zavíčkujeme
- na spodok hlbokého plechu dáme utierku a zalejeme teplou vodou,
- poháre poukladáme na plech,tak aby sa nedotýkali.
- pri telpote 150C zavárame 30 min, potom vypneme rúru a 30 min ešte necháme./ čerešne/
- pri telpote 150C zavárame 20 min, potom vypneme rúru a necháme vychladnúť./ jahody pokus/
- potom ich necháme v rúre do dalšieho dňa kým vychladnú alebo ich dáme do deky a necháme vychladnúť.